Home > > Op wie moet ik nu stemmen?

Op wie moet ik nu stemmen?

Rob Zwetsloot

De mededeling dat de Radicale Oppositie Beweging, de R.O.B., de partij waarvan ik geliefde leider ben, niet meedoet aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer, leidde tot vele emotionele reacties.
Vertwijfeling, huilbuien, zelfmoordneigingen, depressies, woede, teleurstelling bij mijn almaar groeiende aanhang.
Hoe moet het nu verder met dit land?
Hoe komt Holland uit dat moeras van verdorvenheid, amoraliteit, omkoping, chantage en seksuele attenties dat de politiek is.
Wie geeft de Hollanders hun land terug , en maakt een eind aan economische uitverkoop, zedenverwildering en moreel verval?
Op wie moet ik nu stemmen?

Een kandidaat bij mij uit de buurt?
Zoals bijvoorbeeld Martin Bosma, de ideoloog van de PVV? Die woont om de hoek bij het Muiderpoort Station.
Ik ken hem uit de tijd bij de omroep Salto te Amsterdam. Ik heb samen met hem nog vele programma’s geselecteerd. Daarna ging ie naar de Avro, At5 en de NOS en werd eigenaar van een multiculti radiostation.
Hij stond daar bekend als 'the laziests man in tv business'.

Of dan de rechtlijnige socialist Jasper van Dijk, van de van oorsprong Maoistische SP, die ook bij mij om de hoek woont? In een koopwoning in een yuppenbunker natuurlijk, want dat is socialisten eigen.

Iets verder op in het Funen woont Lodewijk Asscher in een mooie stadsvilla. De lijsttrekker van de PvdA, een man met mooie praatjes, die bestuurlijk een spoor van vernielingen achter zich laat. En nu in de verkiezingscampagne afstand neemt van lle maatregelen die hij de afgelopen jafen als minister genomen heeft.

Vlak daarbij woont, tegenover uitgaanscentrum Panama, de wonderboy van D66 Jan Paternotte, getipt als opvolger van Alexander Pechtold.
Bij D66, een partij van gladjakkers en mooipraters, communicatiemedewerkers, voorlichters en interimmanagers, moet ik altijd denken aan ex-wethouder Rick ten Have, die ooit in de gemeenteraad de ideologie van D66 kernachtig samenvatte met de uitspraak: “Mijn standpunt is dat ik geen standpunt heb”.

Nevin Ozotuk dan, wijkwethouder in Amsterdam Oost, die voor Groenlinks op een hoge plaats staat. Groenlinks, de partij van snotneus Jesse Klaver, die zalen vol gillende meisjes bezoekt met een toernee vol inhoudsloze prietpraat die doet denken aan jeugdidolen als Justin Bieber of Justin Timberlake, of hoe die gasten ook mogen heten.

En dan hebben we nog die goeie ouwe VVD, van de bonnetjes, het bier en de bittertafelpraat. Hier in Amsterdam hebben ze als kandidaat Dilan Yesilgoz-Zegerius, die via de media als een komeet omhoog schoot.
Maar bij de VVD denk ik ook aan Mark Rutte, en U weet: Wie gelooft wat Rutte belooft, die is niet goed bij zijn hoofd.

E mag hier in 020 de zegeningen van vier jaar uitknijpen van de gewone Henk en Ingrid gaan uitleggen.
En dan vergeet ik nog kandidaten van tientallen andere partijtjes van clowns, praatjesmakers, opportunisten en non-valeurs die meedoen, en waar van vast ook een aantal uit Amsterdam komen.
Ik weet het niet.
Zal ik maar eens gewoon thuisblijven?


vijf reacties op "Op wie moet ik nu stemmen?"

Suffie
-1-  Suffie:
Nieuw briljant SBS6 televisieconcept: 'Pissen op Politici'. Behoeft geen research, kennis van zaken of bredere kijk. En dat geldt voor de kijkers ook....
Arnoud
-2-  Arnoud:
@Suffie: nou, je zo nog wel eens verbaasd kunnen staan over hoe goed de heer Zwetsloot is ingevoerd in de Amsterdamse politiek. Bovendien mogen wij niet uitsluiten dat dit alles satirisch is bedoeld.
Persoonlijk lijkt mij dat over sommige politici niet genoeg kan worden heengepist. Om te beginnen natuurlijk bij DT, die het zelfs lekker vindt. Maar verder mag natuurlijk in de eerste plaats onze eigen Blonde Onderbuikspreker de nodige hectoliters over zich heen krijgen.
Suffie
-3-  Suffie:
Mocht de heer Zwetssloot inderdaad zo ingeschoten zijn, dan wordt het misschien tijd om dat met ons te delen. En dan bedoel ik dus niet aan de hand van kreten als 'spoor van vernielingen', 'mooipraters', 'inhoudsloze prietpraat' en dat soort lekker demagogisch verantwoorde termen, maar een inhoudelijk betoog waarom wij over bepaalde politici heen zouden moeten urineren. Ik kan me dat maar bij één politicus inbeelden omdat zijn optreden geen verder betoog nodig heeft.

Overigens is satire vooral een kunstvorm, geen dekmantel....
Milena Tsareva
-4-  Milena Tsareva:
"Een reactie mag geen laatdunkende, kwetsende of grievende uitlatingen bevatten. Uiteraard houden wij rekening met het verschil tussen ironie, sarcasme, satire, humor en bewuste belediging."

Aannemend dat deze huisregel niet alleen voor reacties (maar ook voor artikelen) geldt, mag men zich hier op amsterdamcentraal.nl blijkbaar wel degelijk laatdunkend, kwetsend of grievend uitlaten... als men van tevoren maar even met de heer De Jong afspreekt dat e.e.a. "satirisch" bedoeld is.
JohnN
-5-  JohnN:
De hr. Z. heeft mijn grenzen nu ook te ver overschreden. Ben het in deze met Milena eens.
Dat wil niet zeggen dat ik hiermee ALLE satire of sarcasme op dit forum afkeur, de humor van de hr. Z. valt sws niet in goede aarde bij mij. Zijn stukjes zijn over het algemeen een herhaling van zijn voorgaande taalwatervallen die hij ook ''copy-paste'' zou kunnen inzenden met verandering van de enkele feitelijkheden. Dat zou hem veel moeite kunnen besparen met zijn misslagen op het toetsenbord. Goed ik verdraag wel wat, maar: Graag meer bijdragen van de lange lijst ''medewerkers'' die voornamelijk zwijgen...

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.