Home > > Pislift

Pislift

Manneken Pis - Foto: Pixabay

Bij de metrohaltes in Amstelveen zijn waar nodig altijd liften. Het zijn vandaalbestendige stalen ruimtes. Ze hebben een ding gemeen: ze stinken naar pis. Allemaal. Stuk voor stuk.
Ik neem aan dat ze regelmatig worden schoongespoten. Maar minstens even zo vaak staat er dan toch weer iemand in zo'n lift te pissen, te vuilspuiten. Welke onverlaat gaat er staan pissen in een lift die gebruikt wordt door invaliden in rolstoelen, ouders met kinderwagens en metrofietsers? De Zwerver? De Junk of De Alcoholist? De Dronken Student? Of toch gewoon die patser in maatpak die het even niet kon ophouden?

In Amstelveen is voldoende openbaar groen om er onbekommerd te kunnen wildplassen, buiten het zicht van bemoeizuchtige BOA’s. Zeker na zonsondergang. Amstelveen is zelfs een van de groenste gemeenten van Nederland, dus aan faciliteiten geen gebrek. Maar dus toch liever in die lift.
Misschien is het een idee om naast de ingang van elke lift een pispaal te plaatsen. Een urinoir. Een mobiel toilet. Of gewoon een boom.

Update 2 april 2017: Kijk, dit probleem is toch serieus opgepikt door het GVB!


twee reacties op "Pislift"

Bram
-1-  Bram:
Er zijn ongetwijfeld mensen die het zien gebeuren maar houden wijselijk hun mond,want de viespeuk aanspreken op zijn/haar ongewenst gedrag ontaard vaak in zinloos geweld. En wie zit hier op te wachten? Hoe dit probleem is op te lossen, ik weet het niet en de Gem. Amstelveen zal het ook niet weten denk ik.
JohnN
-2-  JohnN:
Ik denk niet dat je de daders simpel kunt inkaderen.
Als daar behoefte aan is, misschien bewakingscamera's installeren? Onze overheden kennende zal men al snel in die richting denken. Vooral gezien men niet schroomt om iemand die op 'wildplassen' wordt betrapt van zijn hele voedselbudget voor een maand te beroven, immers daar is men goed in. Misschien bevorderen de hoge boetes die er vrij willekeurig worden uitgedeeld (we hebben maar beperkte handhavingscapaciteit) lieden met hoge nood naar deze schuilhokken lokt. Hoewel uit privacy, hygiëne en milieu een plekje tussen de bosjes de voorkeur verdient. Daar zie ik de hondeneigenaren immers ook twijfelachtig bezig... o wacht: poep aan de schoen! Nou, dan maar een tip voor de gemeente Amstelveen: op strategische plekken een openbare plasvoorziening plaatsen? Er zijn ondernemers die daar wel brood in zien.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.