Home > > Schiphol gaat zich inzetten voor het milieu

Schiphol gaat zich inzetten voor het milieu

Vliegtuig stijgend boven Amsterdam - Foto: Arnoud de Jong

Het was landelijk nieuws: Schiphol is van plan wegbrengers te laten betalen voor het afzetten van passagiers (‘Kiss & Ride’). Die reizigers worden dus straks in dubbele zin afgezet. Met de auto door hun familie, financieel door Schiphol.
Door dit autoverkeer te ontmoedigen, wil Schiphol het milieu sparen. Men heeft het zelfs over de luchtkwaliteit.
Ik word hier even niet goed. Wat een schandelijke onbeschaamdheid en brutaliteit!

Hier mogen wij toch wel even in een honend gehuil uitbarsten. Wegens allerlei baanonderhoud hebben de inwoners van Amsterdam, Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer de afgelopen weken weer mogen ervaren hoe betrokken Schiphol is bij het milieu. Om de drie minuten een straalvliegtuig op minder dan 1000 meter over hun dak, met de bijbehorende lading herrie en fijnstof. Wie op Schiphol zelf staat wordt de adem benomen door de indringende lucht van verstookte kerosine. Als longpatiënt kun je daar beter wegblijven.

Zakken vullen

De voorgenomen maatregel laat goed zien in welke parallelle wereld de bestuurders van Schiphol kennelijk leven. Hun plannen en besluiten zijn egocentrisch geredeneerd vanuit dat eilandje in de Haarlemmermeer. Geen gevoel voor verhoudingen, geen idee blijkbaar hoe een steeds groter deel van Nederland wordt geterroriseerd door de overlast van de luchthaven. Met daarbij straks ook nog Lelystad. Niks milieu, gewoon weer ordinair zakken vullen. Want slechts 22,7 procent van de vertrekkende passagiers komt met de auto, de rest komt per bus, trein of taxi (meest Tesla’s).

Krimpen

Schiphol kan het milieu en de druk van autoverkeer beter dienen door het aantal vluchten sterk te verminderen. Niks groeien, flink krimpen. Dat is vloeken in de kerk natuurlijk, maar afgelegen week signaleerde ik nog een vliegtuig naar Brussel (!) op 900 meter boven mijn huis. De passagiers konden vanuit de raampjes bijna zien dat ik in mijn tuin op mijn voorhoofd stond te wijzen.

Ook vanuit hun eigen belang geredeneerd is dit een gigantische publicitaire blunder van Schiphol. Immers, de aandacht is vanwege zoiets onbenulligs als een Kiss & Ride tarief weer volop gevestigd op alle negatieve aspecten van de luchthaven.
Echt, ik meen het serieus: deze beleidsmakers op Schiphol moeten zich dringend laten nakijken. De kerosinedampen hebben het denkvermogen ernstig aangetast. En daar hebben wij heel veel last van!


twee reacties op "Schiphol gaat zich inzetten voor het milieu"

Milena Tsareva
-1-  Milena Tsareva:
Eens met Arnoud. Ik moet bij deze hypocriete maffiastreken in luchtvaartland een beetje denken aan de (nog steeds onveranderde) mentaliteit van de financiële witteboordencriminelen in de bank- en verzekeringswereld.
karel
-2-  karel:
Ik voelde me altijd opgelicht met echt alles daar. (flesje water weggooien en 100 meter verder weer kopen voor de hoofdprijs etc etc etc etc etc) Nu hebben ze bij luchthavens altijd en overal wel het idee dat de reiziger zijn geld van een boom kan plukken. Maar als je nu ziet dat ze een komplete goudmijn zomaar slopen voor een pier moet het geld daar toch in grote bergen liggen zou je zeggen. En vervolgens om iemand daar af te zetten gaan betalen gaat te ver. Stel je voor dat iedere zaak dat gaat doen in Nederland. Enige dat we met zijn allen kunnen doen is er wegblijven. Zolang mensen erin blijven trappen gaat de arrogantie enkel maar verder. En milieu argument aanhalen is o l i e dom van ze en geeft aan hoe ze tegen de consument aankijken want die is toch gevangen in allerlei overheidsgestuurde hype's.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.