Home > > Bierfiets op de Cruquiuskade

Bierfiets op de Cruquiuskade

Rob Zwetsloot

Ik wist niet wat ik zag. Was het een fata morgana? Een luchtspiegeling? Een slechte droom. Nee, het was de keiharde realiteit.
De bierfiets, door zovelen verfoeid, die op de Cruquiuskade langs de supermarkt en het Funenpark zigzagt.
De bierfiets, vol met Brexit girls,  dronken vrouwen uit het Verenigd Koninkrijk, die schreeuwend, zingend en vunzige gebaren makend, onder invloed van alcohol en God weet wat nog meer dit rustiek stukje nieuw Amsterdam met hun aanwezigheid kwamen verstoren.

Er zijn meerdere waarnemingen van dit laag verwerpelijke fenomeen gedaan. Niet alleen door mij, ook door anderen. Ze waren geschokt, ze geloofden hun ogen niet. Hoe kon iets zo laag bij de gronds, iets zo ordinair, iets wat het niveau van de buurt zo omlaag haalt zo maar ineens, als een donderslag bij heldere hemel zich voor hun toch wel wat stadsrumoer gewend zijnde ogen afspelen?

Waarom greep die nieuwe burgemeester niet in? Waar was ze als je haar nodig hebt? Waarom werd dit zomaar op zijn beloop gelaten? Is er dan geen enkel normbesef meer bij de handhavers van de openbare orde?
Waar kunnen we klagen?
Moet dan weer een mooi stukje Amsterdam naar de gallemiezen? Of naar de ratsmodee, daar wil ik vanaf zijn.

Waarom wordt de bierfiets getolereerd daar op de Cruquiuskade? Ik hoor al verontrustende geluiden van voormalige krakers die het recht in eigen hand willen nemen.
Tijden is er gestreden om die bierfiets uit de oude binnenstad weg te krijgen. En nu dat gelukt is mag postcode 1018 hem zeker hebben, in het kader van de spreiding van het toerisme over de stad.
Laten hopen dat het aantal bezopen Engelsen gaat afnemen na de Brexit en dat de bierfiets uitsterft.
Maar tot die tijd blijft de vraag hoe we van die bierfiets afkomen.
Opzouten met dat ding.


Een reactie op "Bierfiets op de Cruquiuskade"

Arnoud
-1-  Arnoud:
Ja, dan zit men zoveel drukte te maken over de fouten die men heeft gemaakt bij de toelating van de Stint, maar niemand die zich afvraagt hoe onveilig de bierfiets op de weg is. Welke idioot heeft dit ding ooit op de openbare weg toegelaten?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.