Home > > Rembrandtplein

Rembrandtplein

Rembrandtplein

zeventien reacties op "Rembrandtplein"

Milena Tsareva
-1-  Milena Tsareva:
Zouden ze nou ook trainen voor een dergelijke gezichtsuitdrukking?
R. Bosgraaf
-2-  R. Bosgraaf:
Welk te bevestigen vooroordeel zit in deze vraag besloten?
Arnoud
-3-  Arnoud:
Training? Ze hoeven alleen maar te denken aan hun leidinggevende.
Milena Tsareva
-4-  Milena Tsareva:
@3 Arnoud, hahaha! Dat zou zomaar kunnen ja. Lol!

Waarschijnlijk is het toch meer iets dat ze op het straattoneel waarnemen en dat ze niet aanstaat, terwijl ze tandenknarsend niet ingrijpen omdat ze geen heisa willen en hun pensioenopbouw niet in gevaar willen laten komen... of omdat evt. vermeende verdachten/daders op hun netvlies toch weer met een kwartier op straat zouden staan als ze ze zouden aanhouden. Een halfuur later staan deze sterke armen der wet met dezelfde getergde blik overigens wel met de lasergun langs de Prins Hendrikkade. Dat dan weer wel. Geeft toch meer voldoening... en is veiliger, denk ik.
R. Bosgraaf
-5-  R. Bosgraaf:
Dank je wel voor je duidelijke antwoord. Dat vooroordeel dus.....
Milena Tsareva
-6-  Milena Tsareva:
@5 R. Bosgraaf, ik noem het liever een naoordeel. Een erg hardnekkig naoordeel ook, omdat erg veel mensen er zo over blijven denken of zijn gaan denken. Na jarenlange waarnemingen op straat van wegkijkerij en pure willekeur in de handhaving van onze wetten (daar komt waarschijnlijk ook het spreekwoord 'hoe de pet staat' vandaan) en het volgen van het landelijke en stedelijke nieuws (incl. commentaren/reacties) kan ik helaas niet anders dan tot een dergelijke conclusie komen.
JohnN
-7-  JohnN:
Nou met die warmte, op een wandeling van het IJplein naar het Mosplein (ik was even op de verkeerde pont gestapt, verblind door het zweet), zat ik even op een hekje uit te puffen. Kwamen ze langs, één stopte en vroeg me bezorgd: ''Het gaat toch wel goed met u meneer?'' Het ging me behoudens lome benen en een bezweet voorhoofd uitstekend, maar ik heb hem wel bedankt! Vooral dat ''u'' en ''meneer'' beviel me wel. Misschien zijn ze toch anders in Noord.
Milena Tsareva
-8-  Milena Tsareva:
@7 JohnN, zo heb je toch nog eens een positieve ervaring in Noord!
https://www.amsterdamcentraal.nl/archief..
;-)
R. Bosgraaf
-9-  R. Bosgraaf:
De mening van anderen, reacties en commentaren op social media, het is als het rondzingen van een microfoon: het wordt steeds harder en indringender, het stopt pas als je er een stekker uit trekt en het oorspronkelijke geluid is al lang niet meer herkenbaar...
Milena Tsareva
-10-  Milena Tsareva:
@9 R.Bosgraaf, het is tegenwoordig een super hippe trend om maatschappelijke onvrede of kritiek (die toch echt ergens vandaan komt) makkelijk af te doen af 'onderbuikgevoelens' of 'vooroordelen'. Kijk gewoon naar de foto: de agenten staan duidelijk 'not amused' te kijken naar iets dat ze niet bevalt, maar dat ze bij ingrijpen van hun kant óf handenvol werk (hetzij op straat, hetzij achter het bureau) óf een flinke portie frustratie zal gaan opleveren. Overigens zit ik bewust niet op social media... juist om mezelf te behoeden tegen het ergste 'rondzingen', zoals jij het noemt.

Goede foto trouwens!
Hij gaat steeds meer spreken, al vaker je ernaar kijkt.
R. Bosgraaf
-11-  R. Bosgraaf:
Tja, een verhaal verzinnen bij een verder nietszeggende foto, dat mag ik geen oordeel of invulling vinden?

Ik zie twee dienders die tegen de zon in knipperen. Ik kan daar objectief niets meer van maken.
Milena Tsareva
-12-  Milena Tsareva:
@11 R.Bosgraaf: Goed, dan zie ik meer in die foto dan jij. Je mag dat uiteraard een oordeel of invulling vinden. Complimenten aan de fotograaf zijn i.i.g. op z'n plaats.
R. Bosgraaf
-13-  R. Bosgraaf:
Laten we het daar over eens zijn, een goede foto prikkelt de fantasie.
Milena Tsareva
-14-  Milena Tsareva:
@13 R.Bosgraaf: ... en zegt vaak meer dan woorden ;-)
Milena Tsareva
-15-  Milena Tsareva:
@R.Bosgraaf: Dan hebben de Wallenbewoners in deze video vast ook een hele rijke fantasie als ze beweren dat als ze de politie bellen, verteld wordt dat deze te weinig mankracht heeft, maar dat ze dan - als ze wat beter en langer uit hun ramen kijken- zien dat de politie vreemd genoeg best frequent op de Wallen surveilleert, maar geen ene mallemoer uitvoert, laat staan handhaaft: https://www.youtube.com/watch?v=6syqOaqm.. (3:34-3:56).

Komt toch aardig in de buurt van mijn (volgens jou) "vooroordeel" in reactie 4. Hoe zou dat toch komen?
R. Bosgraaf
-16-  R. Bosgraaf:
Ik zie dat niet op de fot, blijft een eigen invulling dus..
R. Bosgraaf
-17-  R. Bosgraaf:
'Foto' dus... Toetsenbord is naar de klte..

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.