Toeristenbussen: nu een noodverordening

Afgelopen vrijdag kwam ik terug van werk. De Piet Hein Kade en de Kattenburgerstraat stonden vol met illegaal geparkeerde toeristenbussen. Op de Prins Hendrikkade was de chaos compleet. Meer dan 50 bussen stonden midden op de rijbaan in kansloze afwachting op een plekje op de overvolle parking tegenover het Amrath. Op die parking staan de bussen dag en nacht met draaiende, stinkende motoren om de verwarming of airco aan te houden.

Bewoners Java-eiland in beweging voor duurzame energie

  Huurdersvereniging Java en bewoners van woon/werkgebouw Wladiwostok op het Java-eiland gaan samenwerken om het energiegebruik in en om hun woningen te verminderen. Een initiatiefgroep uit Wladiwostok wil collectieve zonnepanelen op een groen dak en lobbyt bij woningcorporatie...

Red de mol in het Beatrixpark!

Een dode mol - Foto: Arnoud de Jong Van GroenLinks in Stadsdeel Zuid vernemen wij dat er in het Beatrixpark gebruik wordt gemaakt van mollenklemmen om de daar aanwezige mollen te bestrijden. De partij komt hiertegen in het geweer. Terecht natuurlijk, want de mol ( Talpa europaea ) is een uiterst onschuldig en nuttig diertje. Dat...

Lekker racen op de ring

Straks 100 op de A10 - Foto: Arnoud de Jong

De minister van infrastructuur en milieu, Melanie Schulz van Haegen, wil de snelheid op de A10 weer verhogen naar 100 km per uur. Dat is een uitstekend plan, want dat getut met tachtig moet maar eens afgelopen zijn. Het mag zelfs nog wel een beetje meer dan honderd. Dat schept namelijk onvermoede kansen voor de toekomst, zowel op het gebied van de sport als van de vergrijzing. We leggen het uit.

Eén blikje per dag

Gisteren zag ik een ekster chips eten. Dorito’s om precies te zijn. De vogel hupte telkens langs de zak chips op de grond. De zak werd vergezeld door blikjes Red Bull, brokken piepschuim, een fles Glorix, natte speelgoedfolders, een koekverpakking en een pakje Taxi. Allemaal zwerfafval....

De bomen krijgen de schuld

Kruising Jan van Galenstraat - Willem de Zwijgerlaan

De GGD en het RIVM deden een onderzoek. De uitkomst: langs drukke verkeerswegen kunnen beter geen bomen staan, want die houden fijnstof en uitlaatgassen vast. Een vreemde redenering. Krijgen de bomen nu de schuld van iets wat het autoverkeer aanricht?

Een bezorgverbod voor de Telefoongids in Amsterdam

Elk jaar worden weer grote hoeveelheden grotendeels nutteloze stapels telefoongidsen gedumpt in brievenbussen, halletjes en portieken. Ze veroorzaken steeds meer irritatie vanwege de gigantische papierverspilling. Opzeggen helpt niet. Tijd voor een bezorgverbod?

Plastic soep

Foto: Arnoud de Jong

Er zwerft veel teveel plastic afval in ons leefmilieu. Dat is niet alleen lelijk en smerig, maar ook nog eens slecht voor mens en dier. Daarom organiseert Plastic Whale op 4 september aanstaande het 'Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen'. Het is uiteraard de bedoeling dat u daaraan meedoet.

Grofvuil

Foto: Laura Bras

Waarom de kringloopwinkel inschakelen als hetzelfde principe ook goed kan werken rondom de ophaalplek voor het grofvuil? Laura Bras probeerde het met haar geliefde rode bank, die zij van harte een tweede thuis gunde.
Het viel tegen...