Lekker racen op de ring

Straks 100 op de A10 - Foto: Arnoud de Jong

Van minister Melanie Schulz van Haegen-Maas Geesteranus (zo, zie dat maar eens op je bankpas te proppen) mogen wij straks weer honderd op de Ringweg. Ik zeg: waarom nu weer zo benepen met dat beleid? Doe dan meteen minstens 200. Dan kunnen wij de Nünburg Ring en Monaco naar de kroon steken en op die manier het internationale Formule 1 circus binnenhengelen. Dat is een stuk goedkoper dan de Olympische Spelen van 1928. En de infrastructuur ligt er al.
Op die manier kunnen we Amsterdam tenminste weer eens lekker sportief op de kaart zetten, zoiets heeft stukken meer uitstraling dan zo'n suffe Dam tot Dam loop.
Maar goed, vooralsnog dus honderd. En in grote delen van de rest van Nederland straks 130. Want dat willen de mensen.
Zegt de minister.

Eén blikje per dag

Gisteren zag ik een ekster chips eten. Dorito’s om precies te zijn. De vogel hupte telkens langs de zak chips op de grond. De zak werd vergezeld door blikjes Red Bull, brokken piepschuim, een fles Glorix, natte speelgoedfolders, een koekverpakking en een pakje Taxi. Allemaal zwerfafval....

De bomen krijgen de schuld

Kruising Jan van Galenstraat - Willem de Zwijgerlaan

De GGD en het RIVM deden een onderzoek. De uitkomst: langs drukke verkeerswegen kunnen beter geen bomen staan, want die houden fijnstof en uitlaatgassen vast. Een vreemde redenering. Krijgen de bomen nu de schuld van iets wat het autoverkeer aanricht?

Een bezorgverbod voor de Telefoongids in Amsterdam

Elk jaar worden weer grote hoeveelheden grotendeels nutteloze stapels telefoongidsen gedumpt in brievenbussen, halletjes en portieken. Ze veroorzaken steeds meer irritatie vanwege de gigantische papierverspilling. Opzeggen helpt niet. Tijd voor een bezorgverbod?

Plastic soep

Foto: Arnoud de Jong

Er zwerft veel teveel plastic afval in ons leefmilieu. Dat is niet alleen lelijk en smerig, maar ook nog eens slecht voor mens en dier. Daarom organiseert Plastic Whale op 4 september aanstaande het 'Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen'. Het is uiteraard de bedoeling dat u daaraan meedoet.

Grofvuil

Foto: Laura Bras

Waarom de kringloopwinkel inschakelen als hetzelfde principe ook goed kan werken rondom de ophaalplek voor het grofvuil? Laura Bras probeerde het met haar geliefde rode bank, die zij van harte een tweede thuis gunde.
Het viel tegen...

Het cynisme over de luchtkwaliteit

Stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik klaagde in het Parool over eenzijdige berichtgeving in die krant. Het stadsdeel zou een clubhuis hebben getorpedeerd. Op zichzelf lijkt mij dat groot nieuws, maar volgens mevrouw Elatik lag de kwestie veel genuanceerder. Hockeyclub Athena in Oost...

Mijn broeikasgas

Ben ik mij wel bewust genoeg van mijn eigen CO2-uitstoot? Dat zijn zo van die levensvragen die mij wel eens overvallen, meestal wanneer ik nietsvermoedend op de wc zit. Een bezigheid die op zichzelf ook niet geheel klimaatneutraal zal zijn, want methaan is ook een broeikasgas.

GroenLinks: Milieubelasting op terrasverwarming

Vandaag vond ik in onze mailbox een persbericht van de GroenLinks-fractie in Stadsdeel Centrum. De fractie dient vandaag een Raadsinitiatief in om milieubelasting te heffen op terrasverwarming.