Een bezorgverbod voor de Telefoongids in Amsterdam

Ik heb wisselende contacten met het hoofd Customer Centre van de Telefoongids... Helaas is dat elke zoveel maanden weer een nieuwe uitzendkracht. Een echt band bouw je dan niet op. Ik wil namelijk van de stapel Telefoongidsen in onze hal af! En dat lukt niet.

Plastic soep

Foto: Arnoud de Jong

Er zwerft veel teveel plastic afval in ons leefmilieu. Dat is niet alleen lelijk en smerig, maar ook nog eens slecht voor mens en dier. Daarom organiseert Plastic Whale op 4 september aanstaande het 'Oud-Amsterdamsch Plastic Visschen'. Het is uiteraard de bedoeling dat u daaraan meedoet.

Grofvuil

Foto: Laura Bras

Waarom de kringloopwinkel inschakelen als hetzelfde principe ook goed kan werken rondom de ophaalplek voor het grofvuil? Laura Bras probeerde het met haar geliefde rode bank, die zij van harte een tweede thuis gunde.
Het viel tegen...

Het cynisme over de luchtkwaliteit

Stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik klaagde in het Parool over eenzijdige berichtgeving in die krant. Het stadsdeel zou een clubhuis hebben getorpedeerd. Op zichzelf lijkt mij dat groot nieuws, maar volgens mevrouw Elatik lag de kwestie veel genuanceerder. Hockeyclub Athena in Oost...

Mijn broeikasgas

Ben ik mij wel bewust genoeg van mijn eigen CO2-uitstoot? Dat zijn zo van die levensvragen die mij wel eens overvallen, meestal wanneer ik nietsvermoedend op de wc zit. Een bezigheid die op zichzelf ook niet geheel klimaatneutraal zal zijn, want methaan is ook een broeikasgas.

GroenLinks: Milieubelasting op terrasverwarming

Vandaag vond ik in onze mailbox een persbericht van de GroenLinks-fractie in Stadsdeel Centrum. De fractie dient vandaag een Raadsinitiatief in om milieubelasting te heffen op terrasverwarming.

Minder kinderen voor milieu

Heb ik mij net een antieke kolengestookte 26-cylinder Fiat Topolino (of zoiets, ik kan de naam niet goed meer lezen) uit 1936 aangeschaft, mag ik er straks niet meer de mee de binnenstad in! Bijna het hele gebied binnen de ringweg wordt milieuzone en daarin zijn dergelijke auto's verboden. Op zich niets mis mee natuurlijk, maar waarom nu alleen weer binnen de ring? Waarom niet meteen de hele stad?

Vuurwerkverbod is zo gek nog niet

Het voorstel dat het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Arno Bonte eind vorig jaar deed om het afsteken van vuurwerk door particulieren tijdens de jaarwisseling te verbieden, werd min of meer weggehoond door zijn raadscollega's. Met de gevolgen van het vuurwerk vers in het geheugen lijkt de achterban van die politici inmiddels veel positiever over een verbod. 

Moet het licht uit?

"Dit is de waanzin ten top. Wat wil die deelraad? Dat er straks helemaal geen toerist meer naar Amsterdam komt?" Zo reageerde de eigenaar van een souvenirshop op het voorstel van GroenLinks de lichtvervuiling in het centrum terug te dringen. Ook in reacties op Amsterdam Centraal...