Klimaatbosjes of echte actie?

Een bedrijventerrein als groene long van de stad. Dat klinkt als een contradictio in terminis; een schijnbare tegenstelling. Bedrijven staan toch symbool voor vervuiling, samen met vliegtuigen en Hummers?

Het zou zo het nieuwe verkooppraatje van de Kamer van Koophandel kunnen zijn om de bedrijvigheid te stimuleren ondanks het rood-groene college in de stad. Maar nee: het is het toekomstbeeld van de wethouder van milieu, Marijke Vos, die afgelopen week 3 walnotenbomen plaatste op Westpoort. Zoiets noemt ze een klimaatbosje.

De vrachttram

In Dresden rijdt hij al, de CarGoTram. In Wenen hebben ze de GüterBim. Als het aan milieuwethouder Hester Maij ligt komt er ook in Amsterdam een vrachttram. Hij zou moeten worden ingepast in de dienstregeling van de 'gewone' tram, want feitelijk ligt het spoor er de meeste tijd ongebruikt bij.

Rijkswegen en rentmeesterschap

Amsterdam raakt steeds verder volgebouwd en daardoor moeten de inwoners steeds verder reizen voor een frisse hap lucht en een dosis rust. Natuurgebieden in de directe omgeving van de stad zijn daarom voor Amsterdam van wezenlijk belang. Verbijsterend is dan ook het voornemen van verkeersminister Karla Peijs (CDA) om het plan voor een snelwegverbinding tussen de A6 en de A9 maar weer eens op te poetsen.

Het Amsterdamse Milieu

Het milieu, wat was dat ook alweer? Iets met gras. Een impopulair thema. Nooit urgent, zal uiteindelijk wel loslopen, niet grijpbaar genoeg om er echt wakker van te liggen. Beetje groen hier, biologisch productje kopen bij de Albert Heijn en de burgerplicht is weer gedaan. Dat dacht Hester...